13 Ocak 2019 Pazar

Zihninizi ve Bedeninizi Zinde Tutan En İyi Enerji Veren Gıdalar ve Besinler


Aşırı programlanmış, stresli yaşam tarzlarına sahip – bazen az kaliteli uyku ve kötü beslenme alışkanlıkları ile birlikte – meşgul ve üretken insanlar olarak, çoğumuzun kendini gergin hissetmesi şaşırtıcı değildir.
“Kendinizi yorgun hissettiğinizi” söylemek genellikle bir semptom tanımlar; ancak, duygusal olarak tükenmiş hissettiğimiz anlamına gelebilir. Beyin sisi olabilir. Veya, yeterli uyku almamaktan dolayı gerçek fiziksel yorgunluk olabilir. Tüm bu rahatsızlıklar kronik strese dayanır ve bu da kendimizi istediğimiz kadar meşgul ve odaklanmış hissetmememize neden olur.
Enflamasyonu, stresi ve oksidasyonu yöneterek ve beslenmeyi iyileştirerek, enerji seviyemizi artırabiliriz. Anti-enflamatuar yiyecekler enerjiyi artırır, çünkü vücudunuzda çok fazla iltihap olması beynin zihinsel yorgunluk yaşamasına ve mahvolmasına neden olabilir.
Bakkal listenize eklenecek en iyi iki anti-enflamatuar gıda, koyu çikolata ve yaban mersinidir. Bitter çikolata, sürekli zihinsel enerji için hem teobromin hem de stres hormonu kortizolünün neden olduğu tatlı istekleri azaltmak için az miktarda şeker içerir. Yaban mersini, vücudun, özellikle beyin için derin anti-enflamatuar faydalar için antioksidan enzimlerin iç üretimini aktive eden potasyum, C vitamini ve flavonoidlerle doludur.
Vücut, kronik strese maruz kaldığında daha fazla kortizol üretir, bu da kas kaybına, bağışıklık sistemi baskılanmasına ve hem zihinsel hem de fiziksel yorgunluğa yol açar. En etkili anti-stresli gıdalardan ikisi kabak çekirdeği ve yeşil çaydır. Kabak çekirdeği üzerine kavurma, beyninde gevşetici bir etkiye sahip olan bir amino asit olan asıl çıtlatma işleminden yüksek triptofan içeriğine kadar gevşeme etkisine sahip olabilir. Yeşil çay, fiziksel ve zihinsel rahatlama etkileri bilinen zihinsel odağı geliştirme yeteneği ve “rahat uyanıklık” olarak bilinen bir durumu iyileştirme yeteneği olan, theanine adı verilen başka bir amino asidi içerir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

MERHABA ARKADAŞLAR YORUMLARINIZ BENİM İÇİN KIYMETLİDİR. YORUMLARINIZI BİZLERLE PAYLAŞMAYI UNUTMAYINIZ