13 Ocak 2019 Pazar

Beslenmenizde Büyük Değişiklikler Yapmanın Küçük Yolları


Sağlıklı beslenme, vücudunuzu en iyi şekilde tutabileceğiniz en iyi yollardan biridir. İhtiyacınız olan tüm besinleri, herhangi bir şey için denize düşmeden elde etmenizi sağlar. Dengeli bir beslenme de kilo almanızı engelleyerek, bir takım olası sağlık sorunlarından kaçınmanıza yardımcı olur. Daha sağlıklı bir beslenmeye sahip olmak istiyorsanız, tam bir revizyon girmek zorunda değilsiniz. Yemeklerinizde, atıştırmalıklarınızda ve içeceklerinizde yapabileceğiniz birçok küçük değişiklik var. Çok fazla çaba sarf etmek zorunda değil ve kısa sürede çok daha dengeli bir diyete sahip olabilirsiniz. Bu küçük değişiklikleri yaparak işe başlayabilirsiniz


DAHA SAĞLIKLI İÇECEKLERİ KEŞFEDİN

Birçok insan, ne içtiğini çok düşünmez. Sağlıklı bir şekilde yemeye çalışabilirler, ama daha sonra yemekler arasında şekerli ya da kafeinle dolu içecekler tıkarlar. Yüzlerce sağlıklı içecek seçeneği vardır ve bunların çoğu da harikadır. Bir dahaki sefere bir fincan kahve yapmak cazip olabilir, diğer sıcak içecek alternatiflerini de düşünebilirsiniz. Örneğin bir bitkisel veya meyve çayı olabilir. Fazla çay kafein veya şeker içermez, ama biraz  bal zarar vermez. Soğuk içecekleriniz her yemek için soda olmak zorunda değildir. Su hayranı değilseniz, biraz meyve suyuyla lezzetlendirmeyi deneyin. Ayrıca meyve ve sebze suları yapmak için bir meyve sıkacağı kullanabilir şimdi veya sonra bir smoothie (buzlu meyve suyu) tadını çıkarabilirsiniz.

TUZ KULLANIMINIZI YENİDEN DÜŞÜNÜN

Muhtemelen çok fazla tuz kullanmaya karşı tüm uyarıların farkındasınızdır. Bununla birlikte aşırıya gitmemelisiniz. çünkü böbrekleriniz üzerinde bir etkisi olabilir. Ancak, kullandığınız tuza ne kadar dikkat ediyorsunuz? Yemeklerinizi çok fazla eklemekten kaçınmanın yanı sıra, hazır içeriklerde ne kadar olduğunu kontrol etmelisiniz. Kullandığınız ürünlerde veya yediğiniz cipslerde sandığından daha fazla tuz olabilir. Ancak, tüm tuzlar kötü değildir. Tabiki biraz ihtiyacın var ve birçok insan daha sağlıklı tuzlar olarak gördüklerini destekliyor. Güzellik sektöründe kullanmanın yanı sıra Himalaya tuzunun kullanım alanlarından biri de yemek pişirme malzemesidir. Pembe tuzun hayranları, eklenmiş minerallerinin sizin için daha iyi olduğunu söylüyor.

KAHVALTINIZDAKİ MISIR GEVREĞİNİ DEĞİŞTİRİN

En son ne zaman ailenizin kahvaltılık gevreklerindeki malzemelere baktın? Bir sürü çocuk gevrekleri eğlenceli görünebilir, ama gerçekten kahvaltıda en iyi şey onlar mı? Şekerli seçeneklerin yerine, biraz daha basit bir şey yapmaya çalışmalısınız. Müsli veya kepek gevreği sıkıcı gelebilir, ancak onlarla çok şey yapabilirsiniz. Yulafınıza biraz reçel veya biraz da yoğurt ekleyin. Gevreğinizi bazı meyvelerinizi karıştırın, bu meyve ve sebzelerinizin tümünü etkileyecektir.

TAM TAHIL EKMEĞİ KULLANIN

İşlenmiş beyaz ekmek herkes için uygun. Ev yapımı herhangi bir şeyden daha uzun sürer ve kendiniz pişirmeniz gerekmez. Ancak, beyaz ekmek, ekmeğin size verebileceği bazı temel besinleri kaçırıyor. Bunun yerine tam tahıl çeşitlerine geçmeyi düşünün. Aynı ekmeğe yapışmaya eğilimliysen, neden bazı farklı türlerde deney yapmıyorsun? Bir dahaki sefere alışverişe çıkın, içinde bir tane gevrek bir tane ekmek alın.

AZALTILMIŞ YAĞ ÜRÜNLERİ DENEYİN

Yiyeceklerinizdeki yağları azaltmaya çalışıyorsanız, bazı ürün takasları size yardımcı olabilir. Yarım yağlı veya az yağlı veya hatta yağsız olarak satın alabileceğiniz birçok şey vardır. Örneğin, bir çok insan daha az yağlı süt ürünleri satın almayı tercih eder. Yağsız et ve hatta az yağlı dondurulmuş yemekleri de tercih edebilirsiniz. Ancak, az yağlı bir ürün kullanıyorsanız bazen bir tarif işinize yaramaz. İhtiyacınız olan kıvamı veya lezzeti almak için yağı fazla kullanmanız gerekir. Bu durumlarda, tam yağlı tarifi yapabilir ve sadece daha az yemek yemeyi tercih edebilirsiniz.

KONTROLLÜ OLMAK KAYDIYLA HER ŞEY VAR

Bazen yediğiniz şeyi değiştirmenin en iyi yolu, malzemeleri ayarlamak değildir. Ne kadar yediğinizi değiştirmek de daha sağlıklı olmanın mükemmel bir yoludur. Kendinizi yediğiniz bir şeyden mahrum bırakarak kendinizi mutsuz hissetmenize gerek yok. Eğer pastadan hoşlanıyorsanız, onu yemek  hala kabul edilebilir. Normalde yediğinizden daha küçük bir parça yiyebilirsiniz. Ancak, kendi kendini kontrol etme ile mücadele ederseniz, bazen bazı şeylerden kaçınmak daha kolay olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

MERHABA ARKADAŞLAR YORUMLARINIZ BENİM İÇİN KIYMETLİDİR. YORUMLARINIZI BİZLERLE PAYLAŞMAYI UNUTMAYINIZ