19 Ocak 2019 Cumartesi

İncirin Besin Değeri ve Diğer Kullanım Alanı


Kuru İncirin Besin Değerleri

Kuru incirin faydaları, içerdiği besin değerleri ile doğru orantılıdır. Bileşenlerine bakarak neden bu kadar güçlü bir meyve olduğunu bir kez daha anlayabiliriz!
Öncelikle uzmanlarca da söylenen bir gerçek var ki, 1 adet kuru inciri 1 meyve yerine tüketebilirsiniz. Kuru incirin 1 tanesi; 50 kaloridir. Yine tek bir kuru incirde yaklaşık 12.77 gram karbonhidrat, 0.66 gram protein, 0.19 gram yağ, 1.96 gram lif, 2 miligram sodyum ve 136 miligram potasyum bulunur. Kalsiyum, demir, A vitamini ve C vitamini açısından da zengin oranlara sahiptir.

Kuru İncirin Diğer Kullanım Alanları

İncir, mutfağınızda geniş yer bulabilecek bir meyvedir. En çok reçeli ile bilinmesinin yanı sıra birçok tatlıda da kullanılır. Hamur işleri içinde de değerlendirebileceğiniz incir bu sayede şekeri azaltmak isteyenlerin besin kaynaklarının da başında geliyor. Çay olarak ve çay karışımlarında da incir sıklıkla görülür. Güzel bir atıştırmalık olmasının yanında kuş gibi evcil hayvanların da yemi olarak kullanılmaktadır.
Siz de güçlü bir bağışıklık sistemi, çabuk yaşlanmayan bir cilt, sert kemik yapılarına ve daha onlarca sağlıklı özelliklere kavuşmak istiyorsanız kuru incirin faydaları ortada! Peki nereden temin edebiliriz? Bunun için gidilebilecek en iyi adres Hacı Baba’dır. Vakumlu paketler eşliğinde, tazeliği korunarak siparişlerinizi bekleyen Hacı Baba aynı zamanda internet üzerinden kargo takibine de imkan tanıyor. Antalya, İzmir, Bursa, Eskişehir, İstanbul gibi ülkemizin çeşitli kentlerinden onlarca şubesini de ziyaret ederek alışverişlerinizi yapabilirsiniz! Organik ve doğal gıda imkanlarını size sunan Hacı Baba, sağlıklı ve kaliteli ürünleri ile alıcılarının memnuniyetini kendine amaç ediniyor.

İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR

İncirin Faydaları ve Sağlığımız için Önemi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

MERHABA ARKADAŞLAR YORUMLARINIZ BENİM İÇİN KIYMETLİDİR. YORUMLARINIZI BİZLERLE PAYLAŞMAYI UNUTMAYINIZ