1 Şubat 2019 Cuma

Nevşehir – Kapadokya ‘ya Hayran Olacaksınız.



Farsça ‘’Güzel Atlar Ülkesi’’ anlamına gelen Kapadokya; Nevşehir’in Avanos, Çavuşin, Ürgüp, Göreme, Uçhisar, Ortahisar bölgelerini içine alan geniş bir bölgeyi kapsıyor. Kapadokya’nın tarihi MÖ 7000’lere kadar uzanıyor. Hititler, Asurlular, Persler, Romalılar, Selçuklular, Osmanlılar bölgede hakimiyet kurmuş ve her medeniyet bir şeyler katmış bölgeye. Bu kadar medeniyete ev sahipliği yapan Kapadokya, zaman içinde bir açık hava müzesine dönüşmüş doğal olarak.


Ölmeden önce mutlaka görün listelerinin olmazsa olmazı Kapadokya, Times Gazatesinde yayımlanan ‘’Dünyanın Yeni 25 Harikası’’ listesinde 5. Sırada yer bulmuş kendine. Tarihi yeraltı şehirleri, kayadan oyma manastırları, vadileri, peribacaları, sıcak hava balon turları, mağara otelleri, şarap tadımlarıyla dünyanın pek çok yerinden turisti ağırlayan bölge, 1985’ten beri UNESCO Dünya KültürMirasları listesinde. Doyulmaz güzellikler vaat eden Kapadokya, masal gibi bir tatil düşleyenlerin de  gözdesi aynı zamanda.

Dünyanın en iyi sıcak hava balon turu güzergahı şeçilen bölge; mistik yapısı, geçmişten gelen kültürler sentezi ve doğal güzellikleriyle adeta turizm cenneti. Fotoğraf meraklıları içinde inanılmaz manzaralar sunuyor. Özellikle sıcak hava balon turlarıyla enfes manzaranın tadını çıkarırken birbirinden güzel fotoğraflar çekmek de mümkün.
Nevşehir Kapadokya Gezilecek Yerler listenizi mutlaka önceden oluşturun. O kadar çok gezilecek yer, yapılacak şey var ki en önemli turistik mekanları gözden kaçırmazsınız böylece. Bölgenin en fazla turist çeken yerleri: Göreme Açık Hava Müzesi, Hacı Bektaş Veli Müzesi, Kaymaklı Yeraltı Şehri, Derinkuyu Yeraltı şehri, Zelve Ören Yeri aklınızda olsun.

DERİNKUYU YERALTI ŞEHRİ

85 metre derinliğe ulaşan Derinkuyu Yeraltı Şehrinde, 8 katlı ve 2 m yüksekliğe ve 2 m genişliğe sahip 9 km uzunluğunda tüneller bulunuyor. Kapadokya’daki en büyük yeraltı şehri özelliğini taşıyor. 1967 yılından beri turistleri ağırlıyor. Yeraltı şehrinde bulunan dünyanın en eski akıl hastanesi, bize kurulan muhteşem medeniyetin ip uçlarını veriyor

PERİBACALARI

Bölgenin simgesi haline gelen peri bacalarına, dünyanın farklı birkaç bölgesinde daha rastlamak mümkün; ancak en güzel peri bacası örneklerini ülkemiz barındırıyor. Peribacaları; Erciyes Dağı, Hasan Dağı ve Güllü Dağından püsküren lavların, o dönem iç deniz konumundaki Kapadokya’yı doldurması ve milyonlarca yıl içinde akar sular, yağmur suları ve rüzgarlar tarafından tüflerin aşındırılmasıyla oluşmuş. Bugün her şeyiyle seyri doyumsuz manzaralar yanında yöre insanı için ekmek kapısı durumunda peribacaları.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

MERHABA ARKADAŞLAR YORUMLARINIZ BENİM İÇİN KIYMETLİDİR. YORUMLARINIZI BİZLERLE PAYLAŞMAYI UNUTMAYINIZ