25 Ocak 2019 Cuma

Zencefil çayının faydaları nelerdir?


Ne zaman doğal bir takviye arasanız karşınıza mutlaka zencefilin çıktığını farkettiniz mi? Boğaz ağrıları, karın ağrıları, stres, dolu göğüsler sürekli zencefil ile rahatlatılır. Peki zencefilin bilinen faydaları neler?

Sindirim güçlüğü, mide bulantısı ve gaz ağrıları için yemek öncesinde tüketeceğiniz bir fincan zencefil çayının sizi nasıl rahatlatacağına inanamayacaksınız. Ayrıca iştah açıcı bir etki de yaratacaktır. Zencefilin bir diğer bilinen faydası ise enfeksiyonlara karşıdır. Ciğerlerden gelen balgamın sökülmesi için zencefil birebirdir. Bu da özellikle soğuk algınlıklarında işe yarar. Zencefil ayrıca şişmeleri de önlediği için sinüslerdeki şişkinliği ortadan kaldıracaktır. Şişkinliği önleyici özelliği nedeniyle zencefil kireçlenmeye karşı da iyi gelir.
Zencefilin kanıtlanmış bu yararlarının yanında bir de iddia aşamasında kalan yararları da var. Örneğin afrodizyak etkisi yarattığı ve kansere karşı da iyi geldiği öne sürülüyor. Zencefilde bulunan bir maddenin metastası yavaşlattığına ilişkin araştırmalar ise devam ediyor. Ayrıca bazı araştırmalarda zencefilin laboratuvar ortamında kanser hücrelerini öldürdüğü de tespit edilmiş durumda. Bu konuya ilişkin araştırmalar hala devam etmekte.
Peki zencefil çayı nasıl yapılır? Zencefil kökünü önce yıkayın, kabuklarını soyun ve ince ince doğrayın. Zencefil çayınızın sert olmasını istiyorsanız 20 dilim zencefilden 3 fincan çay çıkarabileceğinizi belirtmek gerek. Ancak daha yumuşak bir çay istiyorsanız 10 dilim kadar zencefil yeterli olacaktır. Hazırladığınız suya zencefil dilimlerini atın ve kaynatın. Su kaynamaya başladıktan sonra ısıyı azaltın ve yarım saat kadar daha kaynamaya bırakın. Ardından süzün ve tatlandırmak için bal ile karıştırın. İster sıcak, ister soğuk istek ılık olarak tüketebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

MERHABA ARKADAŞLAR YORUMLARINIZ BENİM İÇİN KIYMETLİDİR. YORUMLARINIZI BİZLERLE PAYLAŞMAYI UNUTMAYINIZ